torsdag, maj 03, 2007

1-årsklänning!

Till helgen blir det firande med tjocka släkten och soon-to-be 1-åringen. Jag har kikat på lite olika klänningar men inte hittat någon som jag blivit riktigt inspirerad av. Det är svårt att hitta en modell som inte är för vid eller kräver en body under. Puffärm är inte heller dotterns stil riktigt.


Till sist blev det den här som sitter väldigt bra på dottern. Det blåa manchestertyget är från Sundbyberg Textilcentrum (se även byxor) och det röda tyget är köpt på second hand. Modellen är från Sy till barnen med en egen modifikation, den består av en kjol samt ett övre liv som knäpps bak (se bild nedan). Lite inspirerat av asiatiska kläder har jag sytt på en gördel som täcker sömmen mellan liv och kjol.


Snedslån är hemmagjord, det var första gången jag testade det och det gick ganska bra förutom att man nog borde ha strukit den innan man sydde på den för bästa resultat. Ska se om jag kan ordna en bild när dottern har den på.

8 comments:

Gekko sa...

Den är jättesöt ju! Hoppas att få se en bild av den på ägarinnan!

sassamamma sa...

Fin! Att göra egen snedslå lär man sig rätt fort tycker jag men det är så ebarmligt trååååkigt bara! Man behöver alltid tusen gånger fler meter än man har lust att göra :D

KnåpModern sa...

Tack ska ni ha!
Håller med om detta med snedslån, det blir blir lite mer pilligt att göra egen än att använda färdig.

Annika sa...

Ljuvligt söt, måste nog kopiera idén till min fyraåring!

cecilia sa...

Fin!

Tyrvi sa...

Åh vad länge jag tänkt skriva en kommentar till den här klänningen :-) Jag tycker den är helt underbar! Den påminner mig om mongolska kläder jag sett på tv och jag tycker de är hur snygga som helst! Skulle vilja ha sånna själv :-)

KnåpModern sa...

Tack :-)

Slots Type sa...

Bravo, what words..., a magnificent idea