tisdag, juni 12, 2007

Sommarklänning


Nu när man har ett traskande barn är det praktiskt och svalt i värmen med klänningar. Denna är enklast möjliga med en omlottskärning där de båda lagren är ihopsydda vid det röda breda bandet. Det är alltså ingen knäppning på klänningen utan den dras bara över huvudet. Den är öppen i sprundet nedanför det röda midjebandet. Det gäller att inte sy ihop klänningen för högt upp så att klänningen inte går att dra över huvudet, de har ju ganska stora huvuden! Mönster från Sy till barnen (se höger meny). Tyget är ett kräppat tunt bomullstyg från Dollys tyger (60 kr metern) och den röda snedslån är från åhlens.

3 comments:

Florin sa...

Äntligen en ny kreation från dig!!!! Började nästan tro att du slutat sy ;-) Nä, men jag har saknat dina skapelser! Jätte fin blev den och vilken smart lösning du gjort så att man slipper öppna och stänga den :-)

Tyrvi sa...

Åh vad fin! Det är så roligt med klänningar och praktiskt också men attans vad arg min son skulle bli om jag försökte trä en över hans huvud :-) Jag får nog hålla mig till byxor och tröjor jag.

KnåpModern sa...

hej och tack!

husletande och jobbstress har gjort att jag inte haft lust att sy. Men nu har några idéer legat och grott ett tag så nu hoppas jag att det ska bli bättre! Hoppas att allt är bra med er!