torsdag, januari 04, 2007

Pågående projekt

Just nu sitter jag lite fast eftersom dottern inte riktigt behöver nåt. Vi fick en del kläder under julen bla en jättefin klänning från Esprit fast blårandig. Så jag passar på att berätta lite om vad jag pysslar med i väntan på att symaskinen ska åka fram efter julstädningen igen.

Jag har börjat sticka! Ett par pulsvärmare pågår (pulsvärmare ser ut så här, de är till mig alltså...). Garnet är köpt på City Gross av alla ställen... Mönstret är så enkelt att jag utgår från att det inte kan räknas som skyddat (från boken Sticka): lägg upp 34 maskor, sticka vanlig rätstickning till biten är 17-18 cm, man stickar den alltså på bredden. Maska av och sy ihop nederkant mot överkant, varven blir då alltså på längden inte på bredden. Stickskola finns här.

Jag har köpt ett nummer av Ottobre, en tidning man kan köpa i tidningsaffärer med en massa mönster för barn (finns även för dam). Det är många som tipsar om denna i olika forum på nätet. Och visst är kläderna fina, kanske för fina för min smak. Jag har dock inte testat något mönster ännu så jag kanske blir glatt överraskad när jag ser plaggen i andra tyger än "fina". Ett annat problem var att ska man sy till dottern just nu är det 74-80 som gäller och denna storlek verkar ligga mellan baby och barn, vilket gör att det inte fanns så många plagg i dotterns storlek. Över baby, alltså runt stlk 90 finns det mer modeller till. Men det är helt klart ett prisvärt alternativ till att köpa mönsterkuvert!!

Jag har köpt ett rosaaktigt ulltyg på Ohlssons tyger som jag tänkte sy något ytterplagg i till våren, tror det blir superfint med turkos dragkedja. Jag har även varit på Mattssons band och shoppat loss. De har snedslå i jersey som kan funka till mer stretchiga tyger (det övre turkosa bandet).

Annars är dottern just nu mer än lovligt vild, hon har fått sin första bula i pannan. Hon kryper och ställer sig mot allt hon kommer åt och igår kraschade hon i golvet när hon klättrade över två blöjpaket. Och om en månad ska jag börja jobba!! Gud vad snabbt det har gått.

1 comments:

Casino Games sa...

It is rather valuable information