söndag, februari 25, 2007

Snabbaste tröjan??

Som ni kanske har räknat ut så kan man klippa tex tröjmönster B i Sy till barnen (mer info höger meny) i ett enda stycke. Jag har lagt ut mönstret på bilden nedan, vänstra kanten är alltså dubbelvikt tyg och nedersta delen är mitt fram, översta delen är mitt bak och högra delen är ärmen. Den sitter då även ihop över axlarna (obs! tygvikningen när man klipper ut mönstret är alltså mitt fram och mitt bak på tröjan, inte över axlarna även om det kan se ut så). När tyget är utklippt och hål för halslinning är utklippt viker man upp tyget och viker det på andra ledden så att vikningen blir över axlarna, då har man bara två sömmar att sy, en under varje ärm. Trikåtyget är från E-slöjd, inhandlat förra året på Syfestivalen. Nästa helg, den 2-4 mars, är det förresten dags för ny syfestival, glöm inte det!

Det krymper litegrann så jag har väntat till efter några tvättar med att sy upp ärmar och ben på det jag tidigare sytt från E-slöjd (se tex Overall). På så sätt har jag upptäckt att det går alldeles utmärkt att ha en ofållad söm, alltså en kant som bara är klippt. Tyvärr (!) har ju vi människor så stora huvuden att man måste göra någon form av knäppning för att tröjan ska gå att dra över huvudet (om man inte kan sy med nån form av stretchsöm eller trikåsnedslå). Det är alltså därför jag har struntat i både söm och bomullssnedslå.

Svårighetsgrad: 0,5, sömnaden på tröjan består alltså enbart av två sömmar, en under varje ärm. Sedan har jag också satt dit en namnlapp. Ett annat alternativ kan vara att brodera som jag har gjort på denna tröja.

7 comments:

Agneta sa...

Det där var ju smart!
Jag har också sytt den tröjan och klippt den i ett stycke, men haft vikningen över axlarna... och det blir lite pilligt att få till halsringningen då.
Det där ska jag genast sno! :)

Gekko sa...

Smart! Det skall bli mitt nästa projekt, måste bara slutföra några andra först. Häftigt! Jag vet iaf var jag skall gå direkt på Symässan, E-slöjd here I come...

KnåpModern sa...

Ja e-slöjd är bra på trikå!

Liksom sa...

Hallå!
Blir det inte knöligt i ärmarna? Har du någon bild "in action" så att säga?

KM sa...

Du kan kika på den gula omlottröjan på bilden nedanför, den är också klippt i ett stycke (även om den är sydd över axlarna).

Anonym sa...

I am regular reader, how are you everybody? This article posted at this site is genuinely pleasant.
Have a look at my webpage ... www.teenpornsexpussy.com

Anonym sa...

I am genuinely grateful to the owner of this web page who has shared this fantastic post at here.
Also see my website :: funnymariogames