torsdag, november 16, 2006

Byxor 8

Byxor från boken Nya barnkläder av Elsebeth Gynther ("Pösbyxor med besparing"), denna bok går att få tag i på biblioteket eller på antikvariat (se tex bokbörsen, boknätet, internetantikvariaten eller antikvariat.net, priset skiljer väldigt mycket men normalt kostar Gynthers syböcker runt en 50-lapp). Egentligen borde man sy dessa byxor i bomullstyg eller något tunnare tyg. Det blev inte jättebra fall med velour men de är härligt 70-taliga tycker jag. Röd velour från Sundbybergs textilcentrum och röd/rosa-randig velour köpt på syfestivalen från MMH. Knappar från Dollys tyger.

Själva benen har en sidsöm, modellen är alltså konstruerad av två framdelar och två bakdelar. Fördelen med detta är att sidorna inte behöver vara raka utan benen kan vara lite utsvängda. Hade dottern gått hade det nog varit lika snyggt utan gummiband i nederkant men när hon mest sitter så blir det för fladdrigt med så vida byxor. Byxorna bör kunna användas ganska länge eftersom det finns utrymme för att flytta ner knapparna på axelbandet.

Det är svårt att få till röd velour med min kassa digitalkamera (canon ixus 400), jag försökte fixa till det i efterhand men det blev inte bättre. Om man klickar på bilden syns den något bättre. För inspiration vad det gäller ballongbyxor kolla på La/Møf som har jättesnygga grejer.

Svårighetsgrad (1=lätt 3=medelsvårt 5=galet avancerat): 3, modellen är enkel men velouren är knepig att arbeta med.
Tygåtgång (enl boken) stlk 74 = 55 cm (150 cm bredd)

0 comments: